"Allah gelse, seni elimden alamaz..!" "Allah beni mi görüp duracak..?" "Burasi Allah'in unuttugu yer..!" "Burada Allah'in yeri yok..!" "Allah deseydi yapmazdim" "Allah baba/ dede" "Yukarda Allah var"(<<acayip sinir oldugum sözlerden biri..)"hasa Allah heryerde" Kahrolsun Seriat" "Kader utansin" "Kahpe felek" "Fala inanma, falsiz da kalma" "Azrail suratli adam" "Nuh der, Peygamber demez..!" "Ne günah isledim ki tevbe edeyim..?" "Sünnetin yerimi simdi, o eskidenmis" "Bir yudum alsan ne olur? Aslan sütü bu" "Yalansiz ismi var? Faiz yemeyen mi var..?" "Sen namazi bos ver, benim kalbime bak!" "Onda iman ne gezer..?" "Kiyamet hacilarla hocalarin yüzünden kopacak..!" "Tabia yaratti! Doganin mucizesi" "Ahirete gidip gelen mi var?" "Kur'an/ Allah/ Ekmek carpsin" "Allah kahretsin!" "Lanet olsun!" "Her (küfür söz) söyleyeni küfre götürür mü?" "Allah'a lazimmis ki öldü..!" Mesela "Allah'a lazimmis ki öldü sözü, Allah bir seye muhtac olmadigi halde, Allah'i bir insan gibi düsünüp söylendigi icin bir küfür sözüdür.. Bir mü'minin böyle bir sözü söylememesi lazimdir.Sayet söylemisse sifatin kendisi kafir oldugu icin bu sözü söyleyenin küfre girdigi hükmüne varilabilir. Fakat bu söyleyen kisi masum ve mü'min ola bilir Diger yandan Allah'in muhtac olmadigina dair baska sözleri, özellikleri ve halleri de vardir. Bunun icin bu adama kafir denmez. Ancak o kisi bu sözü inancsizligindan dolayi söylemisse, bu durumu da tam olarak biliniyor, küfre girer. Bir kisi bu sözü baska bir sebepten dolayi da söylemis olabilir. Mesela, ölen kisi kizi veya oglu olabilir. Onlarin kaybina dayanamadigi icin agzindan teselli amacli böyle bir söz cikmistir. Demek ki, o kisi bu sözü inancsiz biri oldugu icin degil de, evlat acisindan dayanamadigi icin söylemistir.Cünki o adamcagiz kendini mü'min olarak bildigi gibi baskalarida onu imanli birisi olarak taniyorlar. Bunun icin küfür süphesi, mü'min olmasina engel olmaz, imanina bir zarar vermez imanini gidermez.
Mavi_Kiyamet
Mesaj Sayısı : 1054 Yaş : 33 Nerden : IsViCrE yani(CeheNNeMMdeN) İş/Hobiler : Basketbol oYnamaq,$iir YazmaK Lakap : Cadiii Ruh Haliniz : Takımı : Kayıt tarihi : 16/09/08
Konu: Geri: İnsanı Uçuruma Götüren Sözler..... Paz Ekim 26, 2008 8:29 am
Cok dogru sözler herkes okumali bunu bence Tesekkürler